hét kunstenaars sprekersbureau

Merijn Bolink sprak op NASK docentencongres

Wetenschap, natuurkunde en kunst liggen in elkaars verlengde. Het onderzoekende en de wereld of een deel daarvan proberen te begrijpen vormt bij beiden de basis van denken en handelen. Bij Leonardo Da Vinci bestond die scheiding ook niet. Bij alles wat Merijn Bolink doet is natuurkunde de drijfveer. Dat het zinvol is om daarbij ook buiten de al belopen paden op zoek te gaan naar inspiratie, is soms een gewaagde stap maar levert vaak de grootste verrassingen op. Het huidige onderwijs kan zich meer richten op het ontwikkelen van dit soort vaardigheden aldus de kunstenaar. Integrale aandacht voor kunst vraagt dan ook om een andere inrichting van ons basis- en voortgezet onderwijs. Hoe? Dat vertelt hij u graag in deze ‘kunstzinnige’ workshop.

Merijn Bolink is een Nederlandse kunstenaar die in zijn werk voortdurend op zoek gaat naar de essentie van ‘dingen’ en materialen. Waaruit bestaat een voorwerp en waartoe dient of diende het? Voor een beter of nieuw begrip ontleedt hij dergelijke objecten niet alleen, hij voegt die vaak zeer uiteenlopende materialen ook samen, om nieuwsgierig uit te zien naar het resultaat. Deze werkwijze leverde Mer(l)ijn Bolink al de bijnaam ‘modern alchemist’ op.

Tijdens het jaarlijkse NASK congres, dit jaar op vrijdag 23 januari 2015 in de jaarbeurs, sprak Merijn over natuurkunde als inspiratiebron voor kunst.


Share on Facebook Share on twitter Email