hét kunstenaars sprekersbureau

Edwin Zwakman

Edwin Zwakman is een magische maquettebouwer. In zijn werk komt zijn fascinatie voor het Nederlandse landschap tot uiting. Voor hem doet dit volledig geconstrueerde landschap zich voor als een sculptuur. In tegenstelling tot wat de magisch-realistische foto's doen vermoeden, bouwt hij geen bestaande gebouwen en landschappen na, maar creëert hij beelden vanuit zijn herinnering.

 

Flatgebouwen van binnen en van buiten, vaarten, polders, bouwplaatsen, parkeergarages, hoogspanningsmasten en zelfs een gedekte ontbijttafel. In zijn beelden laat Edwin Zwakman de vermeende intenties en gedachten van de bouwers en planologen een rol spelen. Wat beoogde de oorspronkelijke ontwerper te realiseren?

Door het gebruik van documentaire- en landschapsfotografie creëert Zwakman een parallel universum. Het stelt de toeschouwer in staat de landschappen te bekijken zoals Zwakman ze ziet: als perfect gevormde sculpturen. Tegelijkertijd levert hij het bewijs dat de camera liegt!

 

In zijn talks weet Edwin Zwakman het publiek mee te nemen in zijn verrassende blik op het landschap en de stedelijke omgeving, waarmee hij stimuleert tot nieuwe manieren van kijken en interpreteren.


Share on Facebook Share on twitter Email