hét kunstenaars sprekersbureau

Leonard van Munster

Leonard van Munster maakt installaties in de publieke ruimte, op plaatsen waar de omgeving een belangrijk onderdeel uitmaakt van de beleving van het werk. Meestal hebben ze een korte bezichtigingsduur, waarna enkel de herinnering blijft. Behalve dan zijn laatste twee werken: een eiland met een eeuwig bloeiende Japanse kers in Amsterdam Nieuw-West en ‘The dancing White Man’ die een permanente plek kreeg in de stadsschouwburg Amsterdam na afloop van zijn performance in Tedx .

 

In Van Munsters werk spelen verlangen, levensgeluk of een jeugdherinnering een belangrijke rol. Deze momenten probeert hij te herbeleven door ze na te bouwen. Zo plaatste hij een boom met boomhut op het dak van het 50 meter hoge Stedelijk Museum Post CS-gebouw in Amsterdam en liet hij een vos met een witte vlag in z’n poten op een boomstronk ronddobberen in Het Groene Hart. Ook bouwde hij een fata morgana in een tunnel onder de rondweg A10 in Amsterdam. Een oase onder de snelweg, waar de zon altijd lijkt te schijnen, compleet met palmbomen en bananenbomen, bloeiende bloemen en een waterval die vanaf een rotspartij naar beneden klettert. Maar schijn bedriegt. Het stukje paradijs is onbereikbaar vanwege het metershoog stalen hekwerk, en is bovendien geheel opgebouwd uit plastic en kunstlicht.

 

De 'boys like' en vrolijk ogende werken van Leonard van Munster zijn de uitkomst van wat hij ziet als kleine projectondernemingen, waarin hij zowel producent, verkoper, projectmanager als het creatieve brein is .


Share on Facebook Share on twitter Email

SPREKER OP: TedX Amsterdam, Ignite Mediamatic Amsterdam, Pecha Kucha Amsterdam