hét kunstenaars sprekersbureau

Merijn Bolink

Achter elk denkbaar onderwerp schuilt een universum aan mogelijkheden. Welk onderwerp men ook maar in gedachten neemt, er is altijd een kunstenaar te vinden die het onderzocht heeft, er dieper op is ingegaan en het op zijn of haar manier heeft willen begrijpen: het geluid van een metronoom, de BTW-aangifte, Miss World-verkiezingen, foutief gespelde gebruiksaanwijzingen, nanorobots, de vorm van twee monden tijdens het kussen, het nabeeld van een lichtflits... Kunstenaars scheppen hun eigen voorwaarden en regels waarbinnen hun onderzoek plaatsvindt. Dat kunnen puur persoonlijke en intuïtieve methoden zijn, en soms ook zuiver wetenschappelijke, hoe raar dat misschien ook klinkt.

 

Merijn Bolink is zo’n onderzoekende, experimenterende kunstenaar pur sang. Hij zoekt op zijn eigen wijze met passie naar de essentie van de dingen, in het besef dat alles in beweging is, dat elk deeltje voortdurend onderweg is naar zijn volgende bestemming. Hij laat in zijn werk verschillende materialen of vormen op elkaar reageren, zoals bijvoorbeeld in zijn sculptuur van een kameleon, gemaakt van twee fauteuils.

 

In zijn lezing laat Bolink zien dat inspiratie en synergie niet alleen aan de creatie van kunst toebehoren, maar in ieder in vakgebied een rol van betekenis spelen. Hij weet zijn publiek te inspireren en aan te sporen tot nieuwsgierigheid naar het wezen der dingen.


Share on Facebook Share on twitter Email

SPREKER OP: TedX Rotterdam over het ontstaan van ideeën, creativiteit,  ongelukken en hoe deze zaken soms door elkaar lopen en 'Tijdgeest' conferentie voor topambtenaren van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (i.s.m. Nieuw Akademia)